zaterdag 15 december 2012

Kerstversiering van zoutdeeg

Benodigdheden:
* 3 tassen witte bloem
* 1 tas zout
* 1 tas water
* 1 theelepel slaolie
* mengkom, ovenplaat,...
* eventueel transparante vernis en/of waterverf
Zo ga je te werk:
Giet de bloem en het zout in de kom. Voeg langzaam het water toe, maar blijf verder mengen/ kneden. Ook de slaolie mag toegevoegd worden. Het deeg lang genoeg kneden (zeker 5 min.) tot je een soepele kneedbal hebt. Het deeg is nu klaar. Je kan nu je inspiratie de vrije loop laten gaan; sterretjes, kerstboompjes, kerstkransen,...
TIP: Wil je de versiering in de kerstboom hangen maak dan vooraf al een gaatje in het deeg dit kan je het best doen met een rietje.
Als alles klaar is mag het in de oven. Hou er rekening mee dat dit enkele uurtjes duurt. Zet de oven op 100 graden celsius en controleer regelmatig. Het afkoelen gebeurt in de oven zelf. De versiering is nu klaar of je kan ze nog een extra laagje transparante vernis of waterverf geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten